Pizza Napoletana
.
Przy grupach powyżej 6 osób doliczamy serwis w wysokości 10% rachunku.
MARINARA DOP 30zł
sos z pomidorów San Marzano, czosnek , sycylijskie oregano, bazylia, oliwa Colline Salernitane, rzemieslnicza sól morska z Sycylii
MARGHERITA DI BUFALA DOP 40zł
sos z pomidorów San Marzano, mozzarella di bufala, 30-miesięczny parmezan, bazylia, oliwa Colline Salernitane, rzemieślnicza sól z Sycylii
MARGHERITA 36zł
sos pomidorowy, mozzarella, ser owczy pecorino, bazylia, oliwa
CARCIOFI 43zł
krem z ricotty, mozzarella, ser owczy pecorino, karczochy, oliwa cytrynowa, prażone orzechy pinii
FUNGHI 47zł
sos śmietanowy, mozzarella, borowiki, kurki, ser owczy pecorino, rukola, oliwa truflowa
QUATTRO FORMAGGI 43zł
mozzarella, gorgonzola, mascarpone, ser owczy pecorino, sos z czerwonej porzeczki
SCAMORZA 43zł
sos pomidorowy, ser wędzony scamorza, suszone pomidory, bazylia, oregano, czosnek, oliwa, natka pietruszki
ARRABBIATA 44zł
sos pomidorowy, mozzarella, pancetta, czosnek, czerwona cebula, chilli, oliwa
SALAME 44zł
sos pomidorowy, mozzarella, łagodne salami firenze, lekko pikantne salami ventricina, suszone pomidory, bazylia
NDUJA 43zł
sos z pomidorowy, mozzarella, pikantna smarowalna kiełbasa nduja, ser owczy pecorino, rukola, oliwa
CALABRESE 43zł
sos z pomidorowy, mozzarella, pikantna kiełbasa calabrese (wyrób własny), bazylia, mascarpone
SPIANATA 43zł
sos z pomidorowy, mozzarella, bardzo pikantne salami spianata, krem z ricotty, bazylia, polski miód spadziowy
SICILIANA 41zł
sos z pomidorowy, anchois, kapary, oliwki, czosnek , bazylia, oregano, oliwa
PIZZA MIESIĄCA
ZUCCA 47zł
dostepna tylko od czwartku do niedzieli
krem z dyni, mozzarella di bufala, pieczona dynia, chilli, 30 miesieczny parmezan w płatkach, oliwa truflowa
DESER
PANNA COTTA 16zł
Waniliowa panna cotta z sosem malinowym
Alergeny
INFORMACJE NA TEMAT ALERGENÓW
W naszym lokalu przetwarzamy alergeny:
zboża będące źródłem glutenu, jaja, mleko, orzeszki piniowe i inne orzechy, seler, dwutlenek siarki i siarczyny oraz ryby.
Po dokładne informacje prosimy kierować się do obsługi